WTF?, ЧАСТ 02: LUMINA VERI, Глава 10

2010-12-17 22:19:43; book, WTF?, Rogger Dojh, WTF?, Rogger Dojh, български

WTF?
Автор: Rogger Dojh
Година: 2010
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
6-тата мечка смята, че вселената има един център, и този център е 6-тата мечка. 6-тата мечка има повод за това - накъдето и да се завърти, тя вижда вселената, но не вижда 6-тата мечка. Когато заспи, вселената изчезва. Когато се чеши по гъза, тя чеши на 6-тата мечка гъза, а не на вселената. Единственият модел, който според 6-тата мечка побира всички тези факти, е модел с вселена, където 6-тата мечка е център.
 
6-тата мечка се среща с други мечки. Те й разказват разни неща. Една от по-простите, ненумерирани мечки, вчера й разказа, че едното от трите прасенца се било разболяло от грип и сега всички животни в гората се страхували, да не би и те да пипнат свински грип. Още повече, че този грип вече ходел по мечките. Ето, Зайо приприпква нервно по пътеката със зелена маска на муцуната. Нещата изглеждат притеснителни. 6-тата мечка се прибира в бърлогата си да проанализира ситуацията.
 
"Какво зная?" запитва се 6-тата мечка. "Мечокът Дарси твърди, че е чул, че прасе номер 1 е болно от грип, който вече се нарича свински, причинен от вирус, получил се при смесване на гени от птичи и свински вируси, когато папагалът се изцвръзкал в купата с вода в двора на прасетата, и че грипът се предава и на мечки. И още, че заекът носи зелена маска. Защо зелена? Сигурно, защото бялата няма да се забелязва толкоз. Зайо винаги е бил фукльо..."
 
За да си почине след този тежък размисъл, 6-тата мечка сяда да прегледа отново асемблера на новия си вирус за ABS-и, който вече успешно се предава от кола на кола, но вместо да изпилва дисковете на спирачките (по поръчка на язовеца, който държи най-големия сервиз за горски автомобили в познатата околия), просто блокира механизма на спирачките и животните умират в ПТП, преди да са си сменили спирачните дискове дори веднъж.
 
В края на краищата 6-тата мечка открива бъга в кода, но я мързи да го оправя точно сега и проверява последните новини - и там Официалното Горско Настоятелство по Здравето твърди, че свинският грип е вече във всяка бърлога в гората и застрашава популацията както на прасета, така и на всички останали видове. ОГНЗ настоява всеки горски обитател да изяде по една дърдонка ако от кристален прилеп, за да се предпази от заразата. После статията обяснява, че най-сигурният начин да не се разпространи болестта е, животните да не се заразяват на първо място, опитвайки се да вмени чувство на вина у онези, които вече са болни и заразни.
 
Във форума с мнения на края на статията някой е бучнал един линк, пламенно обяснявайки, как ОГНЗ са банда капиталистически кучета, които имат акции в кристалната пещера и ще изкарат страшни пари от продажбата на дърдонки от кристален прилеп. А линкът води до страница, където пише, как дърдонките от кристален прилеп са заразени с пепел от стария некромансер, който отглежда капиталистическите кучета в изоставеното гробище накрай гората, и че който изяде дърдонка ще се превърне в зомби и ще служи на стария некромансер като сексуална играчка, дорде не се разкапе от употреба.
 
6-тата мечка отново сяда да помисли върху тази информация. 6-тата мечка знае, че тя е център на вселената. Попипвайки предпазливо центъра с ръце тя установява, че центърът не проявява симптоми на свински грип. Наоколо няма ни болни прасета, ни болни мечки, ни грънци. "Да", мисли си тя, "но с подобен род мисли докъде ще стигна? Ще игнорирам проблема, докато не се заразя и аз?"
 
"И какво като се заразиш?" обажда се една от другите 5 личности, живеещи в главата на 6-тата мечка. "Спомни си леля си, която цял живот не беше боледувала нито веднъж, преди термитите да проядат основата на стария боабаб и той да й счупи гръбнака. Най-здравата мечка в гората! Умря като премазано капиталистическо псе. А млада беше още жената..."
 
"Ти пък помисли за чичо ти Мишо, стария мечок, който цял живот вечеряше весели жълъди и умря от цироза?" обади се друга личност. "Ако не беше алкохолик, още щеше да е жив и да се радва на внучетата! Мечката трябва да мисли за последиците както от своите действия, така и от бездействието си!"
 
"Кой, старият Мишо, чийто труп изгоря в зимния пожар от 63-та, преди да бъде погребан, заедно с още 150 хибернирани мечки?" ехидно отвърна първата личност. "Много добре си поживя дъртия, поне беше весел всяка вечер..."
 
6-тата мечка внимателно слушаше и анализираше. Подмечките имаха право. Страхът от смъртта не беше много обоснован, подобни примери, каквито бяха сведени до общото шизофренично съзнание, имаше много. Ами войната с долината? Колко здрави, прави животни загинаха тогава в разцвета на силите си, но не от свински грип, а от зъб на глиган? Че дори и сега по някой друг мбад сръндак доброволно се записваше кадровак и после оставаше недораслите си рогца да се белеят по чукарите в планината, убит от случайна мина... "Но аз не правя такива неща", сепна се 6-тата мечка. "Нито във войската се записвам, нито весели жълъди ям. Аз съм разумна мечка".
 
Тук в тишината на мечешката глава гръмна чутовен смях. Личностите на 6-тата мечка искрено се забавляваха.
 
"Тогава какво, да повярвам на историята с некромансера?" плахо се чу гласчето на една от по-младите личности.
 
"Ти луда ли си ма, нито некромансера, нито настоятелството ще слушаш! Свински грип, шмински грип! Седни си напиши асемблера, че утре язовеца ще дойде да види докъде си го докарала, ако не го е тръшнал свинският грип де, хахаха!"
 
"А ако мен ме хване?" упорстваше младата личност.
 
"Ако те хване, ще хибернираш по-отрано!" тросна се друг от гласовете в главата.
 
"Но Дарси каза, че 3 катерички вече умрели от високата температура - получили са неврологичен шок!" тук вече паниката в тембъра на младата личност издаваше откровено страха от смъртта от неврологичен шок.
 
"Така ли станало?" няколко гласа в един изръмжаха и бели мечешки зъби блеснаха заплашително в черепната кутия. "А ти проверили, дали вирусът, дето пишеш, е заразил ABS-а на твоята кола в гаража? Защото вчера беше, когато една мечка със заразен ABS не можа да спре и прегази магарето. В момента мечката е в ареста и я очаква доживот. Това ли искаш да ти се случи? Или предпочиташ да хванеш рак на матката и да ти я изрежат като от червива ябълка, та да ходиш ялова до края на дните си, като кака ти Радка? А аз вчера гледах една пеперуда с постоянен катетър, задето й гноясала пишката и я отрязали, насякъде лети с един мях и квото изпикае се събира вътре. Я помисли, колко животни в гората са умрели през последната година щастливи, спокойни, здрави, в съня си? Нима очакваш, че точно ти ще имаш тази привилегия?"
 
Настъпи мълчание. Накрая 6-тата мечка тежко се надигна, отиде да се изпикае и се върна да програмира. Ако не беше свинския грип, щеше да бъде наводнение през хибернацията. Поне преди да предаде Богу дух, реши тя, щеше да напише перфектния вирус и да повиши оборота на язовеца - поне това му дължеше, след като й уреди журналистическа карта миналата година.
 
Амин.
 
... очаквайте скоро пълния текст на книгата на хартиен носител ...
 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net