Мая, 20. Нощем в парка

2011-03-27 12:54:33; book, български, Мая, Rogger Dojh, Мая, Rogger Dojh, пиеси

Мая
Автор: Rogger Dojh
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
20. Нощем в парка
 
ПЪРВА СЦЕНА
 
След полунощ. Нощта е призрачно синя. Дърветата, храстите, всички сенки са сини. В Централния Парк цари оживление. Хора със свещи обикалят алеите сами, по двойки или на глупи. Доста от тях носят фенери със свещи. До едно дърво седи rogger dojh и се готви да фрустрира минаващите с внезапната си комуникативност, облечена в рими.  
dojh (рецитира на глас):  
dead
 
душа
обесена виси над тъмни безнадеждни матови води
очите съществуват само за да бъдат извор на сълзи
изстрел на облезнено оръжие пронизва нечий тил и нечие чело
някой сам затворен във кутия мрази миналото и това което никога не е било
писък
писък
писък
и отново глуха и безкръвна тишина
сини думи като сняг въртят се във мъгла от разрушителна тъга
дърво от корени и корени от страст - протяга клони и скимти
страст от болка във болезнена река - отнася никому ненужни дни
някой е обесен
някой там виси
някой е прекрачил прага
и рисува по стъкло от никога кръговете на умрелите луни
 
 
Една от тъмните неидентифицироеми фигури се спира в тъмнината и се заслушва. Когато рециталът приключва, sivila се приближава и фенерът на dojh, окачен на един от по-ниските клони осветяв лицето й.
 
sivila (предизвикателно): свирукам си dojh (заядливо): свиркаджийка sivila: ммдааа dojh: висококомуникативна sivila: и нискоинтИлигентна dojh: язвителна sivila: просто умопомрачителна dojh: груба sivila: по-скоро кратичка dojh: безцелна sivila: и безделна; и без път dojh (взирайки се до колкото може в мрака към sivila): въздушна зодия sivila: въздух в междуушието. (гледа подигравателно, тъй като не е изобщо въздушна зодия) нострадамус dojh (леко засегнат): лишена от хумор sivila: и от срам dojh: и какъв е резултата? sivila: резултата = резултатът. липсата на пълния ти член dojh: това беше уместно колкото хемороид на детско парти sivila: в маясъла на детското ми дупе. курвата процежда звезда по изгубените 20 минути. dojh (поглежда си часовника с фосфорните стрелки): два часа и половина, искаш да кажеш sivila: истината - цяла седмица, че и по две ги губя някак си във времето dojh: и кфо? какво изобщо се опитваш да ми кажеш с целия този диалог sivila: нищо щонкретно. трябва ли? dojh: предполагам, че да sivila: май-май не си много наясно dojh (сменя темата): според мен тиквените emoticon-и по дърветата в този парк са супер скапани и грозни sivila: в синхрон сме. за съжаление не само emoticon-ите dojh: кое още? sivila (прави жест с ръка около себе си): претенцията на алеите да са алеи. както и гадните цветове и това синьо, синьо, синьо. но нецензурността ми харесва. dojh (сочи цветните си очила): ако се регистрираш на входа може да си избереш с кфи цветове да е. аз съм със сиво. много подхожда на настроението ми. сиво sivila (замечтано): и червено... като кръв! dojh (далеч не толкова ентусиазиран): нещо такова. аее, отивам да спа. че си еба мамата ... sivila (вади изпод мишница наръч учебници): оди, оди, аз па че зубрим. dojh (заинтригуван): по кфо? sivila (прави се на свенлива): айде сега, интимни въпроси. dojh: шо бе, да не учиш анатомия? sivila: не, информатика.  
В този момент от сянката на един кипарис наблизо излиза savena. sivila и dojh я поглеждат изненадано - очевидно тя е станала свидетел на целият им разговор до момента.
 
savena (с игрив, гаменски тон): стиа свалки в парка, rogger (усмихва се престорено). хои да работиш! sivila (към savena): ма ти верно ли мислиш, че той ме сваляаа? (гласецът й тук трепери итсерично) dojh се усмихва широко на sivila. savena (не мирясва, вместо това набляга на престорената усмивка): взаимно е ... кака ви ли ше ви учи са. sivila (към savena): ми че кой друг? (после добавя тихо, но достатъчно силно, че всички да я чуят) тук май дадох воля на лесбийските си щения dojh (отегчен от натрапчивата savena се връща на темата за училището на sivila): информатиката е сериозно предизвикателство за всяка жена sivila (към dojh): да, докога ше издържи да не си отвори краката примерно и ше го кара на усмивки savena (не мирясва, вместо това превключва на поучителен тон): епа да! така наречената "враждебно-интелектуално-започваща в спор, но безнадеждно завършваща с добра дума" - свалка (оп! усмивка; този път още по-превзета) sivila (към savena): тва малко неадекватно като отговор на мойто ми се струва... ама нейсе... dojh (игнорирайки savena): шо, усмивките с какво допринасят за усвояване на компютърните науки? sivila (раздразнена): оффффффффф. нищо. dojh (и той раздразнен от раздразнението на sivila): шо очакваш да разбирам неразбираемото ти чувство за хумор? sivila (раздразнена): единственото, което очаквам, е да ти стане тъпо  
В този момент на dojh наистина му става тъпо. Той откача фенера от клона на дървото и отива да спи. savena вече не се усмихва, хвърля един гаден поглед на sivila и също отива да спи. sivila окача свя фенер на същия клон, на който до преди малко беше фенерът на dojh и сяда да зубри компютри.
 
КРАЙ НА ПЪРВА СЦЕНА

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net